Пловдив, София, Бургас и Габрово домакинстват глобално събитие за създаване на игри 

Могат ли хора, които не се познават, но са страстно отдадени и притежават талант в гейминга, да създадат за 48 часа прототипи на нови игри? За поредна година отговор ще дадат събитията от  Global Game Jam – ежегоден хакатон за разработка на игри, който се провежда в стотици градове по цял свят.  У нас Пловдив ще е домакин за шести пореден път.  Global Game Jam ще се проведе и в София, Бургас и Габрово.

Пловдивското събитие Plovdiv Game Jam 2019 e във формата “дълъг уикенд” – на 25-ти, 26-ти и 27-ми януари в “Технически Университет София – филиал Пловдив”. Очаква се „джама“ да приветстват над 100 запалени геймъри, дивелъпъри, графични артисти и ентусиасти на своеобразен “гейминг събор”.

Отборите от непознати един за друг участници, с различни таланти – програмисти, дизайнери, звукови инженери и ентусиасти, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по темата, която ще бъде разкрита в първия ден на джам-а – петък. Темата е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийм-а на живо (https://www.twitch.tv/plovdivgamejam).

Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие както всички отбори, така и публиката, ще определи победителите. Те ще грабнат големия трофей – купата на джама.

Организаторите са се погрижили за уникален подбор на лектори, сред гостите тази година са представители на водещи студиа – SEGA / Creative Assembly – Sofia, Repulse, 1AM Studios и др. Стриймовете на живо ще направят още повече хора съпричастни към това изключително за гейминг общността събитие.

В базовия лагер “воините” ще имат провизии от храна, вода, кафе, чай и интернет, обещават от Техническия университет.

От участниците се иска единствено предварителна регистрация тук. 

информация и илюстрация: Хелиана Велинова

 

 

Може да харесате още...