Непознати истории от Света на диска идват предколедно на български с „Примигване на екрана” от Тери Пратчет

Неиздаваният досега сборник с разкази ще ни срещне с добре познати герои, но и много пренебрегнати персонажи!
В едно далечно второкласно съчетание на измеренията, в една астрална равнина, за която никой никога не би помислил, че е равна, кълбата междузвездни мъгли потрепват и се разтварят, за да приветстват…„Примигване на екрана“ – неиздаван досега на български сборник с разкази от вълшебника на словото сър Тери Пратчет!

От първия му разказ, през опитите в научната фантастика и разнообразните литературни експерименти, до създаването на неговата най-популярна поредица – Светът на диска – в този сборник с кратки произведения ще се срещнем с обичани и добре познати герои като Леля Ог, Ефрейтор Керът, Лорд Ветинари и разбира се, мърт.

Ще станем свидетели на съставянето на Протокол от събранието по повод предложението за сформиране Анкх-Морпоркска федерация на скаутите, ще преминем през „Моста на трола”, както и ще отхвърлим всички дяволски кроежи заедно с Управителния съвет на Невидимия уни­верситет! Светът на британския писател се оказва населен с много непознати и пренебрегвани герои, с които ще преживеем приключения, ще пътуваме из фантастични светове, ще се запознаем с някои доста стряскащи идеи на Тери Пратчет за Коледа и ще научим химна на град Анкх-Морпорк (ако и можем да пеем… ;). 

Някои от разказите в „Примигване на екрана“ (ИК Сиела) обясняват Големия взрив – раждането на герои като Ринсуинд и Смърт. Други са остра политическа и социална сатира, а някои представляват сериозна научна фантастика. Всички те обаче са плод на огромната творческа мощ, безграничното въображение и неподражаемото чувство за хумор на Тери Пратчет.

Тери Пратчет е един от най-обичаните британски писател. Първия си роман публикува през 1971 година, а 12 години по-късно се появява и „Цветът на магията“ – първа част от поредицата „Света на Диска“, превърнала Тери Пратчет във втория най-четен автор във Великобритания, спечелил сърцата на милиони фенове по света.

През литературната си кариера Тери Пратчет е продал над 85 милиона книги. В поредицата „Светът на диска“ има 41 романа, някои от които са преведени на 37 езика. От тях са продадени повече от 80 милиона екземпляра.

информация и снимка: ИК Сиела

Може да харесате още...