Александър Секулов с нова книга, „Хроники и химни” вече е по книжарниците

Новата поетична книга на Александър Секулов „Хроники и химни“ се появява две години след успеха на предишния сборник „Море на живите“, който донесе на своя автор националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Орфеев венец“.

„Хроники и химни“ е с печата на издателска къща „Хермес“, преиздала в изящен колекционерски вид романите на Александър Секулов „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“ и „Господ слиза в Атина“.
За книгата писателят Недялко Славов пише: „ Поезията на Александър Секулов е изящен поход на думите, митологично придвижване на мисли и метафори, ново разширение на поетическата територия на съвременната българска поезия“.

„Най-очакваната поетическа книга за годината“, казва литературният критик Силвия Недкова.

Александър Секулов е един от най-интересните български писатели. Автор е на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“. Носител е на националните литературни награди „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Венец на Орфей“, „Иван Николов“.

Драматург на Драматичен театър Пловдив, автор на пиесите „Няма ток за електрическия стол“, отличена с „Аскеер “ за драматургия, и „Дебелянов и ангелите“.

Създател на литературния клуб „Spirt & Spirit“, който десет сезона представя новите книгите на значителни български писатели.
Превеждан и издаван на редица езици.

Може да харесате още...