„Годината на осемте химии“ – книга с истински истории за преодоляване на рака на гърдата

Издателство „Жанет 45“ представя книга с документални истории на хора, преживели битката с рака на гърдата. Историите от нашата действителност по тази тема все още са рядкост, а споделянето им би могло да е ключ към емоционално равновесие за засегнатите и техните близки. Откритият разговор по темата би могъл да повлияе на много жени да побързат, за да не им се налага да проведат прегледа „аварийно“ както героините в книгата.

Книгата „Годината на осемте химии“ съдържа истинските истории на жени с рак на гърдата, обединени в пет образа. Те са дълбоко интимни и съвсем конкретни със своите чувства, страхове, сънища, обрати и, разбира се, добри и злощастни срещи с нашето здравеопазване.

Това е книга за оптимизъм и победа. Защото авторката Петя Накова е една от тези жени.
Тя завършва режисура в НБУ. През 2012 г. излиза документалният ѝ роман „Проповедникът и Черният кон“ (Изток-Запад). Документалист по сърце и призвание, тя дебютира с документалния филм „Ром Кихот“ (2013, сърежисьор с Нина Пехливанова). Сили да се бори с коварната болест дават съпругът, синът и приятелите, както и работата по втория ѝ филм.

“Изисква се много честност и сила, и голяма доза самообладание, за да опишеш трагедията, когато си в нейния център. Петя Накова е оцеляла, за да ни разкаже” – пише за книгата Димитър Кенаров, а Христо Карастоянов споделя: “Странни са тези разкази за дългото преминаване през ада на коварната болест. Наистина странни, защото колкото и да са различни жените, чиито истории е събрала тук авторката, едно нещо ги обединява непоколебимо: преодоляването!”

Представянето на книгата в Пловдив ще е на 8 ноември от 18,00 ч. в „Bee Bop Cafe“ (Пловдив, ул. Гладстон 1) с участието на Петя Накова и издателя Манол Пейков.

информация и снимка: ИК Жанет 45

 

Може да харесате още...