Клип на Б.Т.Р. – част от кампания на Министерството на отбраната за професия “войник”

Танкове, хеликоптери, огнехвъргачки, скален орел и древни конници са част от новия клип на Б.Т.Р. Видеото е към песента „Никога преди” и е част от националната кампания на Министерство на отбраната „Бъди войник”.  Ето защо за картинката са използвани действаща военна техника и реални военнослужещи от нашата армия.

Филмовият разказ е изпълнен с респект към българския войник и преклонение пред достойната памет на нашите воини. Ултрадинамичните бойни сцени се прекъсват от величествената появата на прабългарски хан, която препраща към приемствеността на българския боен дух.

Режисьор на видеото е Петър Петров, експерт във визуалните ефекти и управител на Bubu Studio. Оператор е Александър Кърцов, а изпълнителен продуцент – Йоанна Валери. Ролята на хана е поверена на основателя на „БагаТур” Райчо Гънчев, а на войника – на Енчо Нейков.

Видеоклипът на „Никога преди” е вторият съвместен проект на Б.Т.Р. и Петър след „Несбъдване”.
Стайлингът на Б.Т.Р. във видеото е на Кристина Бъчварова. Автор на музиката и текстът е Славчо Николов, аранжиментът е на Б.Т.Р.

Кампанията „Бъди войник“ на Министерството на отбраната за привличане на кандидати за военна служба беше открита на 22 октомври с киноспектакъл в Националния дворец на културата, в който участваха Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на Въоръжените сили и рок група „Б.Т.Р.“

По данни на военния министър Красимир Каракачанов,  изнесени по време на старта на кампанията, след премахването на наборната военна служба през 2008 г. и намаляването на бюджета на Министерството на отбраната с 40 % се е наложило съкращаване на военните формирования в много региони на страната. Според него обществото заслужава да има по-високо доверие в своята армия, а това може да се постигне с популяризиране на нейната дейност.

До края на годината ще бъде представен за широко обществено обсъждане Законопроектът за доброволната военна служба.

 

информация за клипа на Б.Т.Р. и снимки от заснемане на видеото: : Aba Sme

Може да харесате още...