Помните ли грамофонните плочи? Елате в София на фестивала им

Помните ли грамофонните плочи? Елате в София на първото издание на Sofia Vinyl Fest тази събота, 6 октомври. Домакинството е на Женски пазар, а натам вече се стягат да тръгнат колекционери и любители на стария аналогов звук. Ще участват и търговци от цялата страна. От 10.00 до 18.00 часа на терасата на галерия Сердика с „вход свободен“ ще има и базар.

Приятната музика по време на 8 часовия търговски маратон ще осигуряват със сетовете си 4-ма от най-страстните почитатели на стария аналогов звук – пловдивският DJ и колекционер Skill, варненският DJ Mad Bear, и софийските селектори Lazy Face и Rood.

Очакваме и истински колекционери на грамофонни плочи, сред които Елен Герджиков, председател на столичния общински съвет и  известния поп певец и композитор Богдан Томов – съобщават инициаторите на фестивала от  общинското дружество „Пазари Възраждане“ и столичния клуб Терминал 1.  Разкриват още, че друг страстен почитател на винилите е и журналистът от Дарик радио и меломан Петър Севов. И че колекционерите ще покажат както своята най-любима плоча от колекцията си, така и най-ценната.

„Организираме това събитие, за да покажем, че на територията на Женски пазар могат да се случва и друг тип търговия, която да акцентира върху обмяната на знания и опит, да събере страстни колекционери на винили с обикновени любители и да ни помогне да не забравяме важните духовни ценности като музиката. Радвам се, че ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча и сме амбицирани заедно с партньорите ни от Клуб Терминал 1 да го превърнем в традиционен“, споделя в аванс Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“.

 

 

Може да харесате още...