Благотворителният крос „Stop Cancer“ днес на Гребния канал в Пловдив

Пловдичани могат да се включат в благотворителния крос „Stop Cancer“ на Гребната база днес под тепетата. Събитието ще започне в 16 часа, но регистрацията на участниците е час по-рано. Това е третият пореден есенен сезон на кроса, организиран от Росица Касабова, председател на сдружение „Спри Рака“. Партнира й отново Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св Георги“, от където призовават желаещите да се включат в спортното събитие бегом, с ходене, подскачане или само с присъствие.

„Ракът не е присъда, а диагноза, и той е лечим, когато е диагностициран навреме. За да може да победи рака, всеки потърпевш, както и неговите близки, трябва да има силен имунитет и силна психика. С рака трябва да се борят всички, с всички средства и обединени усилия на болни, лекари и общество”, разказва Роси Касабова.

Тя инициира този крос, убедена, че обединението на положителната енергия на много хора с една кауза  помага за мотивацията на болните да се изправят срещу диагнозата и да я победят. Ето защо обяснява, че “това е Крос на добрите сърца, крос на смелите, крос на благородните, крос на победителите.”

Преди две години Росица Касабова организира и благотворително хоро под мотото “Спри рака”, в който се включих и аз. Днес няма да мога да тичам в полза на призива, но изпращам сърдечно пожелание за слънце и силна позитивна емоция на всички, които ще бъдат с Роси на Гребната база.

Програмата на събитието можете да видите във фейсбук, но ако можете, включете се на живо!

 

 

 

Може да харесате още...