Благотворителният крос „Stop Cancer“ днес на Гребния канал в Пловдив

Пловдичани могат да се включат в благотворителния крос „Stop Cancer“ на Гребната база днес под тепетата. Събитието ще започне в 16 часа, но регистрацията на участниците е час по-рано. Това е третият пореден есенен сезон на кроса, организиран от Росица Касабова, председател на сдружение „Спри Рака“. Партнира й отново Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св Георги“, от където призовават желаещите да се включат в спортното събитие бегом, с ходене, подскачане или само с присъствие.

„Ракът не е присъда, а диагноза, и той е лечим, когато е диагностициран навреме. За да може да победи рака, всеки потърпевш, както и неговите близки, трябва да има силен имунитет и силна психика. С рака трябва да се борят всички, с всички средства и обединени усилия на болни, лекари и общество“, разказва Роси Касабова.

Тя инициира този крос, убедена, че обединението на положителната енергия на много хора с една кауза  помага за мотивацията на болните да се изправят срещу диагнозата и да я победят. Ето защо обяснява, че „това е Крос на добрите сърца, крос на смелите, крос на благородните, крос на победителите.“

Преди две години Росица Касабова организира и благотворително хоро под мотото „Спри рака“, в който се включих и аз. Днес няма да мога да тичам в полза на призива, но изпращам сърдечно пожелание за слънце и силна позитивна емоция на всички, които ще бъдат с Роси на Гребната база.

Програмата на събитието можете да видите във фейсбук, но ако можете, включете се на живо!

 

 

 

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.