“Сцена на кръстопът” завършва с книга и филм за живота на Стефан Данаилов

Aко Стефан Данаилов се приема за “бащата” на театралния фестивал “Сцена на кръстопът”, няма по-естествена публика от неговата за представяне на филм за него и книгата му “Романът на моя живот”.  В нея можем да прочетем за забавните и тъжни епизоди от живота на актьора, кадри от най-знаковите му роли и непознати снимки от славната му кариера.

Филмът пък ще го разкаже в образи тази вечер от 19:00 часа в Голямата зала на Драматичния театър в Пловдив. Събитието ще сложи точка на тазгодишното издание на фестивала с присъствието на Ламбо и на негови бивши и настоящи ученици, които ще претворят част от историите в книгата.

Публиката ще се смее на признанието на актьора, че е изиграл с връзки първата си роля в „Следите остават“ още на 13-14 години. Забавлява се с историята за безпаметния купон в столичен бар след първото признание – Димитровска награда, и за профуканата до стотинка парична премия, изпита заедно с любимите му футболисти от ЦСКА. 

Ще аплодира разказа за първото осъзнаване, че е звезда, когато тръгнал да си купува джапанки на морето, а по телевизията излъчвали „На всеки километър“. Джапанките се намерили на бърза ръка и той разбрал, че всички го разпознават. Тогава любимата жена на Ламбо – Мария, го отрезвила с думата: „Фукльо“.

Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил. Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума. Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените. Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор. Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой, казва в предговора Стефан Данаилов.

И понеже Сцената свършва, a  аз не успях да ви разкажа много за пиесите тази година, макар че го обещах в началото, ви препоръчвам свежия поглед към 5 спектакла в две статии на Виктория Баева от VickyWeek.

 

инфо и снимки: “Сцена на кръстопът”

Може да харесате още...