С технологията на добавена реалност (Augmented Reality) вече може да проверяваш ръчен багаж за полет от вкъщи

Пътниците с камера на мобилните си телефони вече ще могат лесно да проверят дали багажът им е с правилните размери. За тази нова услуга KLM Royal Dutch Airlines използва технология на добавена реалност (Augmented Reality). Новата услуга използва прозрачен виртуален куфар, който дава индикации за позволените размери за ръчен багаж на борда.

Технологията позволява виртуалната картина да бъде използвана интерактивно, като се съпоставя с реалността. Това улеснява пътниците да проверят от вкъщи дали техният ръчен багаж отговаря на допустимите размери. Услугата е достъпна през мобилното приложение на KLM за потребителите на операционна система iOS.

Кралските авиолинии са една от водещите компании в използването на интерактивната технология за предоставяне на клиентски услуги. Ето какво казва Pieter Groeneveld, старши вицепрезидент на дигиталния отдел на Air France-KLM: “С въвеждане на услугата, ние поставяме нуждите на нашите клиенти на първо място. И в бъдеще ще продължим да бъдем сред пионерите в иновациите, които са в интерес на нашите пътници.”

Приложението на KLM има повече от 100,000 активни потребители на ден, а не по-малко от 70% от тях го използват няколко пъти месечно. Функциите му служат за подобряване на цялостния комфорт преди, по време и след полет.

Проверката на ръчен багаж с технологията AR е само една от услугите, които предлага приложението. Сред тях са и актуална полетна информация, резервация на полет, онлайн чекиране, сваляне на бордова карта или резервация на конкретни места. Приложението също така въведе и дигитална карта на повече от 24 летища, която помага на пътниците да се ориентират по-лесно при намиране на своя терминал например. С функцията “Milestones”, клиентите могат да използват приложението на KLM, да открият полезна информация и съвети, които са изготвени в съответствие с тяхната пътническа история. Ако например полет от Schiphol е отложен, пътниците могат да активират дигитален ваучер за закуска или меню. Друго удобство на приложението е възможността потребителят сам да направи промяна на резервацията на първия си полет.

 

Може да харесате още...