Български отбор излиза срещу Iberos CF в Мадрид утре, 2 септември. Идете за подкрепа, ако можете

Български футболисти очакват сънародниците ни в Испания да ги подкрепят с присъствие и аплаузи за мача си в Мадрид утре, 2 септември, срещу Iberos CF. Приятелската среща ще се играе от 17 часа испанско време на Campo de las Cárcavas-Olímpico de Hortaleza, calle Rafaela Aparicio. До там може да се стигне с метро San Lorenzo, línea 4.  Мачът се организира от Международната Лига Iberos C.F., която прави срещи целогодишно с играчи на възраст от 16 години нагоре. Поканата за български футболисти идва от президента й Педро Пахуельо, който развива проекта от 2004-та година и вече печели многобройни привърженици.

За да играят българи в лигата, ръководителят на нашия отбор Тодор Димитров има амбицията да състави постоянен тим в Мадрид. Сега за мачове като от фестивала Mundialito de Integraciones, а и като утрешния, играчите се набират от цяла Испания. Това са наши сънародници, които живеят и работят, пръснати из кралството, и не винаги е възможно да пътуват, за да излязат на терена с флага и името на България.

За осъществяване на идеята са необходими и играчи, които горещо я подкрепят, и средства. Все още се търси един или няколко спонсора!  Аз се присъединявам към призива на Тодор Димитров към фирми и частни лица, почитатели на футбола, да помогнат, ако могат.  А към сънародниците ни в Испания, които живеят в Мадрид или могат да пътуват дотам за мача утре, 2 септември – да подкрепят с присъствие момчетата, защото всеки българин на трибуната ще добави дух в отбора, събран и за тази среща с много жар и на абсолютно доброволен принцип. Заради футбола. Заради България.

Може да харесате още...