Представител на Гугъл идва в Пловдив за среща с директори на училища в България

Първата по рода си годишна среща на директорите на българските училища в облака събира в Пловдив днес, 31 август и утре, 1 септември, над 60 директори на училища от цялата страна, въвели облачни технологии. Google праща свой човек на срещата – това е Анна Артемиева, която отговаря за развитието на образователните екосистеми на Google в Европа, Близкия Изток и Африка. Тя е България по покана на Център за творческо обучение – единствен партньор на Google for education (Гугъл за образованието) в България.

Община Пловдив е единствената община в България, която има програма за внедряване на облачни платформи във всички училища. Ето защо и лектор на срещата е заместник кметът по образование Стефан Стоянов. 

 

Точният адрес на събитието е Дом на културата „Борис Христов“, ул. Гладстон“ №15, Пловдив.

Целта на форума е да предложи платформа за обмяна на опит и да постави началото на общност от училища, които променят българското образование с въвеждането на технологични иновации.

Google G suite е водеща в света облачна платформа. Предлага полезно съдържание и приложения като виртуални експедиции (Google expeditions), електронна класна стая (Google classroom), електронна поща (Gmail) и други. Към момента над 150 български училища я използват безплатно.

 

You may also like...