Танци от всички етнографски области у нас – на античната сцена в Пловдив на 23 август

Танци от всички етнографски области у нас ще представи Ансамбъл “Тракия” на античната сцена в Пловдив на 23 август. Входът е свободен, а поводът – Международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.  Той започва тази вечер под тепетата и в продължение на 5 дни ще предостави възможност на повече от 70 международни журналисти, енолози и вносители да открият българската индустрия, традиции, история и култура.

Концертът е част от програмата на конкурса, която ще запознае чуждестранните гости с исторически, археологически и архитектурни и природни забележителности у нас. 
На най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от страната ни участниците в конкурса, журито, гостите и пловдивчани ще могат да се насладят от 20 часа в четвъртък. Организаторите напомнят, че до сега пловдивският Ансамбъл „Тракия“ е представял страната ни пред повече от 60 страни по света като Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други. Ансамбълът си е създал международно име в световната култура – едно уникално постижение за град Пловдив.

Следващата голяма изява на ансамбъла е премиерата на най-новия спектакъл „Земята на Орфей“, която ще се състои на 29 август от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Билети за премиерата се продават в Билетния център пред Община Пловдив. „Земята на Орфей“ е спектакъл по проект към Национален фонд „Култура“. Един специален спектакъл от нашите земи – централни и западни Родопи, включително и Тракия, там където се смята, че Орфей е оставил най-ярки следи.

Може да харесате още...