56 музея и галерии в България отварят врати в Европейската нощ на музеите

56 музея и галерии в България отварят врати в Европейската нощ на музеите. Тази година тя ще е на 19 май (събота), съобщиха от Министерството на културата. Четиринадесетото й издание ще очаква своите приятели в 22 области в страната с интересни изложби, концерти и атрактивни арт прояви. Наред с националните музеи и галерии, в Нощта ще се включат с програма и регионални  и ведомствени музеи, общински културни институти,  частни галерии и изложбени пространства.

С F2F TV партнирах през 2014-та и 2015-та година на Европейската “Нощ на музеите” в Пловдив.

През 2016-та филмът на екипа ни “Симеон – от расото до короната” за Симеон Велики и Златния век на България  се излъчи под открито небе и бе кулминация в програмата на Европейската нощ на музеите във Велики Преслав.

Европейската „Нощ на музеите” е организирана за първи път през 2005 година от френското Министерство на културата и само за няколко години се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват в инициативата още в първото й издание.

По своя формат събитието е с широко отворена програма, за да се достигне до голям кръг от хора и най-вече – до младата аудитория.

 

 

Може да харесате още...