Реал Мадрид с първия трофей за сезона – “Купата на деветте ценности” на детския проект „Футбол за приятелство“

Реал Мадрид  получава първия си приз за сезона –  “Купата на деветте ценности”, която се връчва на един от най-големите социално отговорни проекти за деца – Футбол за приятелство. Изборът е заради социално отговорната политика и множеството проекти, които клубът реализира.

Новината долетя от Торино, Италия, където решението са взели посланици на международния детски проект от Холандия, Италия, Испания и Русия, представители на “Газпром” (основател на проекта) и  Руската федерация (домакин на Световната купа на ФИФА 2018).

Така “Los Galacticos” става част от историята на единствения международен спортен трофей, който се присъжда от децата – следвайки стъпките на други футболни отбори като ФК Барселона (2015 г.), ФК Байерн и ФК Ал Вахда (2016 г.).

Основан през 2013 г., проектът “Футбол за приятелство” ще обедини децата от 211 страни и региони по целия свят през 2018 г. около деветте основни ценности – приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Последните събития ще се проведат в Москва от 8 до 15 юни и ще съвпаднат със началото на световното първенство в Русия през 2018.

В проекта ще участват и български деца. Ако искате да сте в час с официалната информация от проекта, може да я откривате във фейсбук страницата му.

 

снимки и информация: от организаторите

Може да харесате още...