Набират спешно средства и играчи за участие на български отбор в Mundialito de integración в Мадрид

Търсят се спешно поне 1000 евро за участие на български отбор в десетaта юбилейна Световна купа за интеграция  Mundialito de integración. И играчи, които да представят българския футбол в това набиращо все повече поддръжници и публика състезание. То ще се проведе от 9 до 15 юни тази година в испанската столица Мадрид.

Тръпката да излезем на терена с името на България е огромна, разказва Тодор Димитров, един от организаторите на българското участие. Като треньор на отбора ще се включи сегашният треньор на Balkan Alcala Илия Илиев. Свързвам се с тях, за да разбера повече.

Трудно е не само с набирането на средства, но и на играчи, защото в Испания имаме доста момчета, които играят футбол, но ако подпишат договор с някой отбор, не могат да участват в мачове извън него – обяснява Тодор Димитров. Заедно с Илия Илиев впрягат усилия и контакти, за да намерят достойни футболисти на терена и да сглобят добър отбор. Някои от тях ще доведем от България, казват. И силно вярват, че да развеят флага на България на зеления килим в Мадрид си е кауза, която заслужава.

Досега това се е случвало 7 пъти по време на Mundialito de integración. Защо да не помечтаем да се наредин мякой ден и сред шампионите? А сред тях след миналогодишния шампион Парагвай, се нареждат отбори на Колумбия, Румъния, Уругвай и няколко пъти на Аржентина.

Тодор Димитров продължава да разказва: В Испания няма български професионален отбор. Българите живеят на различни места, тренират в различни отбори и целта ни е поне лятото на този турнир да се съберат. Искаме другите да ни познават, да познават българските футболисти в момента. Тук, на този турнир, някой треньор може да ги забележи!

Илия Илиев, който се гордее, че отборът в Alcala, който тренира (на снимката), е на път да стане шампион тук тази година, за участието на български тим в Mundialito de integración също е ентусиазиран. Макар и да не може да се очакват големи резултати, тъй като е трудно това да се случи и без серозни тренировки, според него самото участие на България ще е огромен плюс.

Ако тази статия може да вдъхнови и играчи, и публика да дойдат да ни подкрепят – ще е страхотно за България, смята Тодор. Набирателната кампания е в страницата във фейсбук  Participación de Bulgaria en el Mundialito de integración Madrid    и включва опции за директно дарение на различни суми като най-ниската е 20 евро. За да е по-ясно как ще се харчат парите, Тодор изпрати разбивка, за да я публикувам в F2F TV:

300 € е таксата за участие в турнира и тя трябва да се плати до 30-ти март.
22 играчи по около 25 € на човек – за настаняване в Мадрид.
3 топки минимум по около 20 €
Такси за игрища за приятелски мачове, поне 3 по 40 €

Необходими са и куп, на пръв поглед дребни още неща, като вода, например. Всяка помощ ще ни е от полза – категорични са още организаторите на българското участие.  Ако се включат и фирми в призива им за подкрепа,  те са готови в замяна да сложат логото им на екипировката.

Страните участнички в Mundialito de integración досега са Испания – с мултиетническа селекция, Аржентина, Бразилия, Еквадор, Чили, Колумбия, Камерун, България, Полша, Румъния, Уругвай, Доникана, Парагвай, Сенегал, Мароко, Екваториална Гвинея.

Успех на кампанията и помогнете, ако можете и искате.

Може да харесате още...