България на Интернационалния ден в Ла Нусия 2018

Силно българско присъствие и огромна емоция на петия Интернационален ден в испанското село Ла Нусия. Тази неделя сред 35-те националности, които представят тук своята култура, танци и традиционен гастрономически вкус, страната ни получи бурни аплаузи за изпълненията на Фолклорната танцова трупа “Балканджиите” и Клубът по художествена гимнастика “Ритмика” Ла Нусия.  Десетки български семейства, които живеят в провинция Аликанте, сред които децата от Неделно българско училище “Слово”, добавиха към българското присъствие настроение и цвят с традиционните си носии, а генералният консул във Валенсия Цветелин Цолов даде и институционална подкрепа на представянето на България.

Той сподели празника в Ла Нусия заедно с кмета на селото Бернабе Кано и екипа му,  с депутатката от аликантинския парламент Мерседес Алонсо  и с консулите на още  5 страни.

Уникалната атмосфера в мултиспортната зала на Града на спорта в Ла Нусия показа за пета поредна година, че, запазвайки културното многообразие, хората могат да живеят заедно в името на мира и прогреса.

Фоторепортажът може да видите по-късно днес във фейсбук страничката на дневника ми. А сега ви предлагам да се насладите на българското представяне на сцената в Ла Нусия, което развълнува не само нашенци. И както ви разказах миналата година – всичко това се прави единствено и само от българите, които участват в програмата и без финансова помощ от никого.  Браво на Антоанела Пенчева Станчева, която е сърцето и душата на организацията не само на българското участие в този ден, а и на “Балканджиите”! Браво на всички, които отделиха неделята си за България в Испания! Не са ли страхотни?

Може да се абонирате за канала ни в youtube, за да гледате още видео истории 🙂

Може да харесате още...