Десет откъса за любовта от 8-ми до 18 февруари в F2F TV

Защо пък за любовта? Защо през февруари? Защо от 8-ми до 18-ти? Отговорът е простичък – защото всичко е любов.

След надеждата, с която посрещаме всеки януари, не е ли време да посветим февруари на любовта? И ако я поставям в рамките на десет дни, то е защото в числото 8 (и в 8-ми, и в 18-ти) откривам един от символите на чувството – вечността. Не крия, че Свети Валентин е повлиял на избора ми. Но още по-голямо влияние, признавам, ми дава светлата святост на виното, което празнуваме още с влизането в месеца, та чак до края му 🙂

И така, ако ви се прииска да се взрете в някое от лицата на любовта, бродила между страничките на моите книжки от 1994-та до днес, поглеждайте всеки ден колонката “От 8-ми до 18 февруари – 10 странички за любовта” тук, точно под главата на дневника ми. Започвам с “Платното на Пенелопа”.

И ако в почти бутиковия роман за вечно очакващата жениха си Пенелопа, една от любимите ми фрази е: “Любовта е евфемизъм, казваше Ема. Любовта е истерията на битието, мислех аз”, 25 години след публикуването й – може би в книгата, която пиша сега, сентенцията ще еволюира така: “Знаеше вече: любовта е историята на битието”.

Обичайте, хора! Думите ни носят, но любовта пише истории…

С обич: Е.К.

снимки: Юлиан Георгиев, ideArte

Може да харесате още...