Очаквам приятелството на 2018-та и на жълтото земно куче :)

Новостите в старата година? Че от “първи сайт за субективна журналистика” F2F TV стана мой личен дневник. Че сред историите, които избрах да споделя с вас, бяха и за българи, които живеят зад граница, и за неделни български училища в Испания. И че “отворих” странички на испански и на английски.

И ако испанската вече се “пълни” със съдържание от срещите ми с различни хора и събития в Алиакнте, то в английската все още е само разказът ми “Корабът на семейство Алварес” в превод на Анелия Данилова.

Идеята за карта на българския бизнес в Европа, която споделих тук през 2017-та, ще пренеса в идната година. И дано намеря българи, които още вярват, че ако разкажат за това, което правят зад граница, няма да си навлекат завист от сънародници, а напротив.

Споделих опит от 16 различни ситуации и среща с места и събития. Ограничих се в мнението си до 5 теми, защото няма нищо по-ценно от това, освен да се изказваш сам, да се научиш и да слушаш  другите.

В дневника ми гостуваха интересни хора с интересни теми – благодаря на всички:  Михаил Ванчев, Пламен Асенов, Соня Митова, Виктория Баева, Галина Коснтантинова, Панчо Благоев, Константин-Кирил Иванов,  проф. д.п. н. Георги Манолов, Ралица Ковачева, Ваня Божилова-Креймър!

Срещнах ви и с над 30 нови книги, а с авторите на някои поговорих задочно, за да ви запозная и с тях самите.

Разбира се, куп още идеи имам за блога. За които очаквам вдъхновението face to face, без което нищо няма да е същото.  И приятелството на 2018-та и на жълтото земно куче 🙂

Да идват, посрещам ги с отворени за прегръдка ръце!

А вие, приятели, здрави да сте! Ще се радвам да разлиствате виртуално статиите ми и занапред. И не се колебайте да ми пишете.

E.K.

снимки и видео: Юлиан Георгиев, ideArte  

 

Може да харесате още...