50 вълнуващи истории, събрани в „Българите!: Забравените постижения”

Ако не знаете кой е първият българин, стъпил на Антарктика, първата българка, обиколила света, основоположникът на българското кино, първият български илюзионист или откривателят на „Lactobacillus bulgaricus“, то в изданието „Българите!: Забравените постижения” ще откриете не само невероятните им истории, но и ще ги видите през иновативния визуален сценарий на Делян Момчилов и над 300 цветни илюстрации на Стен Дамянов („Просто Спас”).

Книгата съдържа 50 вълнуващи истории,  оживяващи в над 300 илюстрации, за големите български постижения в науката, изкуството, предприемачеството, просветата и пътешествията.
50 българи, 50 забравени постижения. Под ръководството на проф. Пламен Павлов, „Българите!: Забравените постижения” гарантира  висока историческа стойност, без да претендира за академичен труд и да изпада в патетична полемика.

Изданието ще бъде представено на 5-ти декември от 19:30 ч. в клуб „Терминал 1” в София, където проекта ще подкрепят съвременни просветители и дейци, като Светослав Иванов, Андрей Захариев и Георги Тошев, а специални гости ще бъдат Иван Шопов и талантливите момичета от „Авигея”, които ще се включат с вълнуваща изненада за посетителите!

информация и снимки: ИК Сиела

Може да харесате още...