Думите лекуват в Университетската болница „Дева Мария“ в Бургас

Благотворителна кампания „Думите лекуват“ стартира новото отделение по медицинска онкология в Университетска болница „Дева Мария“ в Бургас.  Идеята на болничното ръководство е всички книги, които намерят място в болничната библиотека, да бъдат с послание към болните. От лечебното заведение призовават всеки, който иска да остави своя отпечатък в лечението на коварната болест, да избере книга и да се обърне с топли думи към пациентите. Надписаните книги могат да се изпращат на адреса на отделението по медицинска онкология – гр. Бургас, ул. Ванче Михайлов 1, в сградата на ДКЦ „ Свети Георги Победоносец“.

„Помислете за своя познат, който ви е доближил до болестта. Помислете за история, която ви е трогнала. Помислете какво бихте казали на тези хора, потънали в борбата за собственото си оцеляване. Те имат нужда да оцелеят не само физически, но и духовно. Да знаят, че не са сами, че обществото е зад тях и ги подкрепя. Ракът не е равен на обреченост и е време да махнем тази стигма. Борбата не е лека, не е лесна, но нека онко-болните да помнят, че изход има. И докато медикаментите ще лекуват тялото, нека с лечебната сила на думите и доброто отношение да излекуваме и психиката,“ призовават от болницата.

Начало на болничната библиотека положи областният управител на Бургас – Вълчо Чолаков. По време на официалното откриване на отделението през миналата седмица той сподели личния си опит за необходимостта от окуражителни думи и мотивация за хората на химиотерапия.

 

информация и снимки: Университетска болница „Дева Мария“

Може да харесате още...