Вино, облечено в български шевици – в Аликанте

Вино, облечено в български шевици, може да си купи всеки, който посети нашето фото и видеостудио в Аликанте. В уютния арт магазин към него към креативните подаръци, изработени или декорирани ръчно, виното на Villa Vinifera добавя очарование с магията на българските символи, вплитани столетия назад в украсата на фолклорните ни костюми.

„Идеята за рисувани бутилки дойде от желанието човек да си купи вино с лично послание. Да може да го подари или да си го остави за спомен. А идеята за шевици върху бутилките –рисувани и декупаж – от желанието на един клиент преди 2 години, който искаше да се вижда, че подаръкът е български и аз си помислих, че българската шевица е много подходяща не само защото е пъстра, но и защото всеки символ е с определено значение“ – разказва Росица Касабова, създател и вдъхновител на Villa Vinifera.

Хрумването й я запалва по изучаване символиката на шевицата и така открива какво знание се крие в нея. „Не само символите, цветовете, но и мястото на поставянето имат значение. Преплитат се знания за езотерика и традиции, психология и фолклор. Привлякох на помощ една моя съименничка  фотограф-художник – Роси Караиванова, която започна да рисува шевиците, а аз да декупажирам и да рисувам. Невероятно успокоение и зареждащо занимание и нищо не се повтаря“.

Роси – в средата

Така Роси започва да подбира и шевицата спрямо виното и неговата история и в резултат бутилките с ароматната напитка, създадена с любов от собствени лозя в родопската пазва, стават истинско произведение на изкуството.

аз и Роси 🙂

A аз искам да покажем и разкажем на испанците за това богатство и да зарадваме с него българите, които живеят тук. Българското вино е различно, но нима най-хубавото не е това, което можеш да изпиеш с приятели там, където се намираш в момента? Защо аликантинци да не го открият, облечено в българска шевица?

Вероятно няма да е лесно, нито бързо. Защото Испания се слави с качествено вино, а около Аликанте има изби, които привличат туристи от много краища на света. Но е предизвикателство, което с малки стъпки си струва да опитаме. Така, както решихме да наситим и с цветовете на средиземноморието всичко, което толкова обичаме да сътворяваме – магията на изображенията и на думите. Ние с Юли, които продължаваме да разказваме истории в телевизионен формат, но наред с тях започваме да случваме историята и на първото ни фото и видео студио.

студиото

Двама българи, обединяващи идея и артистизъм в едно уютно място в испанския град Аликанте, откъдето под номер 1 тръгва улица с име „Алемания“ (Германия).

Не е ли шарен като шевица животът 🙂

 

Може да харесате още...