Хиляди хора в Аликанте за откриването на Селото за Ветроходната обикола на света

Пространството на Селото  Alicante Puerto de Salida de la Vuelta al Mundo a Vela (Пристанището за заминаване на Ветроходната обиколка на света), се оказа тясно да побере хилядите гости, дошли за откриването на морското събитие,  което за четвърти път ще стартира от залива Lucentina.  Представители на властта от Областта и Общината, както и на  най-голямата международна регата  Volvo Ocean Race,  наблюдаваха програмата на Маврите и Християните, Гигантските кукли и популярни герои от литературата и филмите, организирани от компанията Carros de Foc. До 22 октомври Селото, ситуирано на Еспланада Испания в Алиакнте, ще показва на света социалните, индустриалните и културните ценности на местната общност.

 

По време на откриването на Селото официалните лица обиколиха заедно представителствата на отборите, които Международната регата събира в Аликанте, както и на спонсорите на събитието, чието икономическо въздействие върху града се изчислява на милиони евро. В словото си кметът на Аликанте Габриел Ечавари уточни цифрата като подчерта:  “Приносът към иконоимиката от 2014-та е 60 милиона евро само за град Аликанте. Това, което не се калкулира и е безценно, е промоцията на Аликанте на международна сцена.”

66 мъже и жени от 18 националности ще изминат 45 000 мили по вода в състезанието, което ще завърши в Хага през 2018-та.  Марк Търнър, главен изпълнителен директор на Volvo Ocean Race, гарантира два следващи старта от Алиакнте, по чиито думие това е  “един град, квалифициран като дом на Volvo Ocean Race и в резултат Международната регата е част от Аликанте и Аликанте е част от Международната регата”.

Президентът на Областта Ксимо Пуиг фокусира в своите думи присъствието в Селото на  Оpen Arms, неправителствената организация, посветила работата си на бежанците, които виждат в Средиземноморието бариера. “С това състезание показваме ангажираност към мира, свободата и надеждата “, каза Пуиг.

снимки и информация: Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunidad Valenciana, S.A.U.

Може да харесате още...