Филип Киркоров на турне в България

“Кралят” на руската поп музика пристига в България с новто си шоу “Я” (Аз -в превод на български). Първо на 17 септември с него ще се срещне публиката в Русе, след това и феновете му във Варна, Бургас, Пловдив и София – на 25 септември.  Впечаляваща светла сцена с огромни, трансформиращи се крила, лед екрани със зрелища визуализация,  хидравлични декори и фонтан обещават организаторите на 150 минутния спектакъл DEGRIS EVENTS. Освен хитсинглите на певеца, ще звучат и песните му от новия албум.

Режисьори на спектакъла са Франко Драгоне и Павел Брюно, създатели на 5 проекта на Цирк Дю Солей и бляскавото шоу на Селин Дион “A New Day”,  а в звездния екип са още хореографът Тони Теста /САЩ/ работил с Майкъл Джаксън, Джанет Джаксън, Кайли Миноуг, Архитект и дизайнер – Маркос Винал /Белгия/, художникът на осветлението Алан Лорти /Канада/ , режисирал осветлението на Роберт Лепаж, Едуард Лока, Лара Фабиан и мюзикъла „Нотр Дам Де Пари”, музикалният директор Иван Кассар /Франция / , работил с Лара Фабиан, Джони Холидей.

България е част от световното турне на Филип Киркоров, който пристига с частния си самолет, придружен от двете си деца – Алла – Виктория и Мартин. В турнето са ангажирани 80 артисти, подбрани с кастинги от цяла Русия. Пътуват и 7 камиона с техника и оборудване от над 100 тона.

Киркоров  никога не е пропускал да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България.   За 50 годишния си юбилей Киркоров стана почетен гражданин на Варна, където през 1967-ма е роден. Семейството му – български певец от арменски произход и рускиня – още в детството му се мести в СССР.

 

Артистичната кариера на Филип по-късно е повече от бляскава – с престижни награди и изпълнения на известни световни сцени — Madison Square Garden, Friedrichstadt Palace, Grand Theater, Jubilee Theater, Taj Mahal, Roy Thompson Hall, MGM Grand, Карнеги хол в Ню Йорк.

 

информация и снимки, предоставени от Aba Sme

Може да харесате още...