Орлин Горанов отбелязва 60 годишния си юбилей с ролята на Дон Кихот

Орлин Горанов ще отбележи своя 60-годишен юбилей на 23 август с ролята на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча” пред почитателите на оперното изкуство в Пловдив. Спектакълът ще се играе на Античния театър с участието на Мариан Бачев, солисти хор и оркестър на Опера Пловдив. След представянето му в Зала 1 на НДК, „Човекът от Ламанча” слезе от афиша поради изтичането на авторските права. Сега Опера Пловдив възстановява продукцията специално за античната сцена под тепетата, за да отбележи подобаващо празника на един от най-обичаните изпълнители на пловдивската публика. Режисьор е Борис Панкин, а диригент – Константин Добройков.

 

След финала на OPERA OPEN 2017 какво още от лятната програма на пловдивската Опера, обединено под мотото “НА БИС!”:
На 29 август Опера Пловдив ще представи за втори път постановката на Фондация „Театро Реджо Ди Парма” – „Силата на съдбата” от Верди. В началото на септември тировете с костюми и декори ще отпътуват обратно за Италия. Завладяващата музика на Верди в съчетание с впечатляваща визия, адаптирана за древната римска сцена от гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода предлагат на публиката един оперен спектакъл на световно ниво, в който са премахнати времето и пространството, за да въздейства на емоциите като инсталация на съвременното изкуство. Изпълнители на централните роли са Таня Иванова, Даниел Дамянов, Венцеслав Анастасов, Виолета Радомирска и Александър Носиков. Диригент е Диан Чобанов.

След като предизвика взрив от овации от публиката на „Капана фест”, хитовият мюзикъл „Коса” ще бъде представен за последно в Пловдив на 8 септември в лятно кино „Орфей”. Публиката ще бъде заредена с експлозивна енергия, докато пее евъргрийните „Let The Sunshine In“ и „Aquarius“ заедно с талантливите Маги Джанаварова, Елена Сиракова, Едит Унджиян, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев. Диригент е Константин Добройков.

Легендата от Бродуей – „Чикаго” ще бъде повторен на Античния театър на 12 септември. Историята за убийства, алчност и предателства е пресъздена с много танци, хитова музика, пищни костюми и отлични актьорски превъплащения в копродукцията на Опера Пловдив с Музикалния театър в София. Мюзикълът на Боб Фос се изпълнява на български език от солистите Людмила Козарска, Рейчъл Роу, Атанас Сребрев, Марияна Арсенова, Румен Григоров и др. Режисьор е Бойко Илиев, а диригент – Игор Богданов.

На 14 септемеври Гала спектакъл с най-известните арии, дуети и сцени от опери на Верди ще отбележи юбилея на маестро Борислав Иванов, основоположник на Вердиевия фестивал на Античния театър в Пловвдив и дългогодишен директор на Опера Пловдив. Маестро Борислав Иванов е дирижирал над 3500 спектакъла на 4 континента и вече 65 сезона стои с неизменен успех на диригентския пулт. Доказан творец от световен ранг, той е доайен на българските диригенти с най-много изяви на световните сцени.

В спектакъла са поканени едни от най-известните оперни изпълнители в България като Бойко Цветанов, Владимир Стоянов, Орлин Горанов, Таня Иванова, Елена Чавдарова, Михаил Пулиев и др. Режисьор на „Най-доброто от Верди” е Кузман Попов. В програмата са включени откъси от „Трубадур”, „Риголето”, „Травиата”, „Аида”, „Ернани”, „Дон Карлос” и „Силата на съдбата”.

Билети за програмата „На Бис” на Опера Пловдив се продават в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg. До средата на август билетите за всички спекткали са на промоционална по-ниска цена.

информация и снимки: Опера Пловдив

Може да харесате още...