Азия оживи Борисовата градина

Азия оживи Борисовата градина в София днес с пъстрите си цветове и екзотика на първия Фестивал на азиатската култура в България „Азия отблизо”. 20 бели гълъба, символ на мира, разбирателството, любовта и хармонията дадоха началото му. Пуснаха ги в небето вицепрезидентът на България Илияна Йотова и посланиците на дванадесетте азиатски посолства у нас.

Парад с 50 атрактивни азиатски изпълнители в традиционни костюми, спортни, културни, музикални, танцови и кулинарни активности очакват посетителите на фестивала днес, за да ги потопят в магията на азиатската култура. За децата са предвидени различни занимания, сред които китайски начин за изрязване на хартия, индонезийски игри, представяне на косплей герои от Япония. 
Ще може да се снимате с участниците в специалния фото-кът, допълват организаторите. И да участвате в томбола за 2 билета от спонсора на фестивала Turkish Airlines до избрана азиатска дестинация и 15 ваучера за фитнес, масаж или спа процедури. Всичко това – до 20:00 часа.

Фестивалът се подкрепя от Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община.

Може да харесате още...