България се включва в европейската MOVE WEEK

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week тази година се провежда от 29 май до 4 юни в цяла Европа и повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата. В България над 30 града ще вземат активно участие – София, Пловдив, Монтана, Поморие, Плевен, Варна, Ямбол, Русе, Добрич, Благоевград, Враца, Бургас, Казанлък, Сливен и много други.

Тази година в кампанията се включват и десетки учлища от градовете Дряново, с. Равно поле, Казанлък, София, с.Катунци, Благоевград, с.Съдиево, Банско, Пловдив, Разлог, Ботевград, с. Дунавци, Перник, с. Железино, Гоце Делчев, Бургас, Нови пазар, Сливен, Плевен, Габрово, Своге, Карлово. Какво ще се случва? Крос предизвикателства, велопоходи, открити тренировки по аеробика, модерни и традиционни танци, бойни изкуства, йога, народни танци, масови семейни спортни празници и много още 🙂
Тази година партньор на Седмицата на физическата активеност и спорта е Декатлон България. Магазините във Враца, Варна и Пловдив активно ще се сключат с различни събития: на 3 и 4 юни, по време на MOVEWeekend-a на територията на магазина в Пловдив ще има две спортни зони. Открита спортна площадка, на която ще се проведат функционални тренировки, йога и пилатес практики, танцови уроци в различни стилове, тренировки по бойни изкуства за деца и възрастни. На втората зона ще се проведат състезателни игри с велосипеди, ролери, тротинетки и детски колички и активни игри и анимации за цялото семейство.

Във Варна, част от програмата с Декатлон, на 3 юни в Морската градина хората ще имат възможността да пробат различни видове физическа активност: йога, паневритмия, тае бо, уейвборд, слаклайн, стрелба с лък. Ще има състезания тротинетки и забравени от близкото минало игри.

Във Враца, събитието ще бъде на 17 юни. В гради ще се състои масов градски крос, а на центъра ще има активни отборни игри.

Пповече информация за организираните събития по градове могат да бъдат намерени на сайта на инициативата.

 

You may also like...