“Мистерията на българските гласове” с нов репертоар през юни

„Мистерията на българските гласове“ ще представи за първи път новия си репертоар на 6 юни в софийската зала „България“ и на 8 юни в Античния театър в Пловдив. Произведенията, които публиката на двата концерта ще чуе, са дело на композитора Петър Дундаков, Лиса Джерард и ирландския композитор Джулс Максуел. Освен “Мистерията на българските гласове”, на сцената ще излязат Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Димитър Карамфилов (контрабас), бийтбоксърът SkilleR, изпълнители от Софийска филхармония инемските перкусионисти Дейвид Кукерман и Себастиан Флаиг. Предстоящият албум е силна заявка за различно позициониране на хора в световната музикална карта – българският фолклор има нов облик, в който традиция и бъдеще звучат в хармонично единство, казват запознати с новото звучене. Продуцен на новия проект на „Мистерията на българските гласове“ е Шуберт Мюзик Пъблишинг.

Това е събитие за хора, тъй като последните композиции, създадени специално за „Мистерията на българските гласове“, са от края на 90-те. След това хорът е издавал сборни дискове, участвал е в албуми на други артисти и в записите на музиката към филми и видеоигри, но не е изпълнявал изцяло нов репертоар.

Преди броени дни “Мистерията на бълграските гласове” се върнаха от турне  САЩ.

 

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Виолета Дъбова каза:

    Някой може ли да ми каже нещо написано от Петър Дундаков, което да се знае? Че не се сещам… Снобски мераци и куха музика. От подобни смесици нищо не се получава. Само страда фолклора ни и все е в девета глуха. Новината е, че са пели в САЩ истински фолклор, а не тези щуротии с Лиса, Миса и Дундаков.