Българката Мария Орлешкова е единствената жена, отличена днес за професионализъм от Guardia Civil в Аликанте

Българката Мария Илиева Орлешкова Цветанова е единствената жена, която днес бе отличена за висок професионализъм от Полицията в Аликанте (Guardia Civil). Тържествената церемония се състоя в деня, когато Полицията отбелязва 173 години от създаването си в града. “Чувствам се изключително горда и съм много развълнувана, това е най-високата награда, която съм получавала, тъй като не е от общинската Policia Local в Торевиеха, където работя, а от Guardia Civil”, сподели за F2F TV Мария минути след като получи грамотата наред с още 9-ма началници от общинските Policia Local в Провинция Аликанте и над 20 представители на Guardia Civil. 

Освен за професионализъм, българката е одобрена за отличието и заради доброто сътрудничество с Guardia Civil. Както вече F2F TV ви разказа, Мария ръководи най-новата бригада в Policia Local на Торевиеха – за полицейска медиация и изпълнява задачи на още 3 бригади. Как е стигнала дотук- може да си припомните или за първи път да научите във видеото, кликайки върху подчертания текст.

“Следващата седмица заминавам на специализиран курс по медиация отново. Не може да спреш да се развиваш, трябва непрекъснато да подобряваш наученото, да учиш още и още” – казва Мария. Предстои и летният сезон в провинция Аликанте, в който Торевиеха очаква да посрещне поне 400 хиляди туристи, колкото са били миналата година, а според кмета на града – и повече. Вчера в Торевиеха пожар в къща е взел жертва, има ранени огнеборци, стана ясно по време на церемонията, на която освен поздравления за работата на наградените, беше отбелязана отговорността, която носят с нея.

В чест на загиналите при изпълнение на дълга им беше поднесен венец и прозвучаха почетни изстрели.  

А от утре Мария ще свали парадния костюм, който облича за първи път, и отново ще е в униформата на Агент 118.

снимки: F2FTV

Може да харесате още...