Висше училище по информатика и електронно лидерство стартира в деня на равноапостолите Кирил и Методий

На 11 май – денят, когато за първи път България чества  деня на равноапостолите Кирил и Методий, в Бачковския манастир с водосвет ще бъде даден старт на най-новото висше училище у нас – по информатика и електронно лидерство (МВУИЕЛ). То носи името “Махатма Ганди” и ще се помещава в сграда зад Мебелна къща Пловдив, както ви разказахме още миналата година.  С него се дозигражда специализираният образователен комплекс по информатика и компютърни науки в „Техпарк Оптела“, който включва още Учебен център „Индийски институт за харндуерни технологии“, Колеж „Омега“, фирмата ИТ „Академия“ за програмиране и хостинг, както и съвместна магистратура с Висшето училище по зазстраховане и финанси /ВУЗФ/ – София.

Мисията на висшето училище е да създаде среда за нова технологична грамотност за всички съвременни хора – в бизнеса, в културата, образованието и изобщо в човешкото общуване и растеж. Постъпването в МВУИЕЛ ще се предхожда от безплатни лекции за обща технологична грамотност, която ще служи на студентите за добър старт в продължаващо обучение по утвърдени учебни планове. Ще се поддържа широка гама от специализации, актуализации и курсове до 10 години след завършването и това ще става чрез дистанционен достъп, дистанционно обучение и тестове. Освен задочно обучение е крайно необходимо и т.нар. „продължаващо“ обучение.

Принципите на „новото обучение“ в МВУИЕЛ са свързани с най-големия български математик и ръководител в образованието – академик Благовест Сендов. Идеите и иновациите му в образованието ще се прилагат в проекта „Махатма Ганди“. МВУИЕЛ ще обучава, но и ще възпитава за възприемане на най-важното в българските, европейските и глобалните ценности, формиране на „чувство за глад за знания“ у студентите чрез специално обучение на преподавателите, умело балансиране на учение, спорт и релакс в спортен комплекс с игрища, фитнес зали и уелнес процедури, специални грижи за авторитета на преподавателите, смартфон иновации в образованието.

Може да харесате още...