Южният плаж в Несебър кандидатства пилотно за еко-етикета Син флаг

Южният плаж в Несебър кандидатства за отличието Син Флаг. В документацията са описани всички предприети мерки за безопасност на ивицата и за опазване на околната среда, изготвени са всички бюлетини за качеството на морската вода, както и всички други услуги , които се изискват според критериите на програмата, съобщават стопаните му. Предстоят проверки за изискванията от представители на няколко институции, след което ще е оценяването от национално и международно жури.
Южният плаж в Несебър досега не е бил носител на наградата. Подготовката за кандидатстването е много сериозна, а световният приз носи голяма отговорност, казва наемателят на плажа Кирил Спасов. Отличието е признато в туристическата индустрия за това, че плажът е добре менажиран с отлични услуги, водата за къпане е в нормалните граници и не застрашава здравето на хората, гарантирана е безопасността на посетителите.

Критериите, по които се извършват проверките са, 32 и засягат екологичното състояние, качеството но морската вода, екологосъобразното управление и други.

снимка – Несебър, архив

Може да харесате още...