Командващият ВВС на САЩ в Европа и Африка и командир на Съюзното военновъздушно командване на НАТО генерал Тод Уолтърс в България

Президентът Румен Радев прие на “Дондуков” 2 командващия ВВС на САЩ в Европа и Африка и командир на Съюзното военновъздушно командване на НАТО генерал Тод Уолтърс. Генерал Уолтърс се срещна и със служебния министър на отбраната Стефан Янев. Двамата дадоха висока оценка на отношенията в сферата на отбраната между България и САЩ, като акцентираха върху съвместните учения и летателни тренировки на Военновъздушните сили на двете страни. 

По-рано днес генерал Уолтърс и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков посетиха авиобаза Граф Игнатиево. В рамките на визитата те разгледаха част от новоизградените инфраструктурни обекти по линия на НАТО и по Инициативата на САЩ за инвестиции в областта на сигурността в Европа.

Командващият на ВВС на САЩ в Европа и Африка и командир на Съюзното военновъздушно командване на НАТО пристигна на работно посещение в България вчера, 11 април.

 

Може да харесате още...