Предупреждават, че е обявена по-висока степен на риск от терористичен акт в Норвегия

Министерството на външните работи на България уведомява българите, които ще пътуват или пребивават в Кралство Норвегия, че норвежките полицейски власти са повишили степента на риск от терористичен акт в страната от степен „възможен” на степен „вероятен”. Предвижда се тази по-висока степен да се запази през следващите два месеца. В резултат се повишава контрола на границите на Швеция, продължава да е в сила и контролът на външните граници на страната, както и изискването норвежките и чуждестранните граждани да носят със себе си лични документи при преминаването на границата.

Препоръчително е проявяването на постоянна бдителност, особено на места, където има по-големи струпвания на хора – централните части на столицата Осло, района на Грьонланд, метрото, обществения транспорт, гарите и летищата – съветват българските власти.

Вчера, на Цветница/Палмова неделя,  в Египет две бомби бяха взривени пред християнски черкви. Два дни по-рано, на 7 април, товарен камион се вряза в група хора на улица в центъра на Стокхолм. Още няколко дни преди това, на 3 април, в Санкт Петербург метрото се разтърси от два взрива. Всички тези актове се съпровождаха с жертви и ранени.

Може да харесате още...