Синхронно подстригване и боядисване – с четки за рисуване на шедьоври

Нова ера във фризьорското изкуство постави авангардната техника за синхронно подстригване и боядисване на коса. Сензационният метод може да видите с очите си по време на Италианския фестивал на красотата и прическата, който се провежда до 2 април в Палата 2 на пловдивския Панаир. Според експертите той ще предизвика истинска революция, тласкайки сектора далеч напред в развитието му. 26-ото издание на престижния форум от вчера е сцена за представяне у нас на революционното синхронизиране на двете услугив една обща манипулация, наречена “Syncro”. Тя е разработка на световноизвестния стилист Саверио Палма от компанията “BES”-Милано.

“Всяка жена знае колко е досадно първо да чака, докато се получи цветът, а след това да има търпение и за оформяне на дължината и линията на косата. Сега комфортът на клиентите е осигурен от едновременността на двете услуги”, обясняват от екипа на Саверио Палма.

Новаторът е създал също и специални инструменти, както и специфична фризьорска техника за тяхното най-ефективно използване. Комплектът включва 5 типа приспособления за разделяне на косата в различни секции и форми. Полученото ветрилообразно разпределяне на целия обем коса дава възможност на фризьора да достига до всяка зона без никакво усилие. Същевременно това позволява да се извършва по едно и също време както боядисването, така и подстригването, увериха специалистите. Уникалното в тази концепция е, че оцветяването на косата се прави не със стандартните фризьорски пособия за мазане, а с художнически четки за рисуване на картини. С този щрих добавеният принос на метода към фризьорството е, че практикуващите го се превръщат в истински творци на изкуство, смятат създателите на синхронното боядисване и подстригване.

 

Може да харесате още...