В Испания към 13 часа българско време гласуваха близо 500 човека повече от подалите предварително заявления

Общо 3502 гласоподаватели дадоха вота си за депутати в българския парламент до 13 часа българско време в изборните секции в Испания. Така още по обяд броят на гласувалите в страната надхвърли с 493-ма души подадените преварително заявления за гласуване. В Испания са открити 38 секции в 34 населени места.

В 27-те секции на Консулски окръг Мадрид вота си упражниха 2 232 души, като в трите секции в посолството ни са гласували 714 човека.Най-слаба е активността към този момент в Арресифе – едва 3-ма души.

В 11-те секции на Консулски окръг Валенсия са гласували 1270 души.  Най-много, 250, са в една от секциите в Палма де Майорка. Там броят на избирателите, упражнили вот, изпреварва активността в двете секции в генералното ни консулство, където са гласували 228 човека. В Хатива към 11 часа вече бяха дали вота си 90 гласоподаватели, към 13 часа бюлетина пуснаха общо 195. Така и тук още по обяд броят на гласувалите надхвърли с 92-ма души броя на подадените заявления.

На 10 март със заповед на посланика ни в Мадрид Иван Кондов бяха изменени адресите на 3 избирателни секции – в град Севиля – заради осигуряване на помещение без наем от кметството. В Сарон – там причината е, че първоначално предложеното от кметството помещение впоследствие е било отдадено на трето лице, което не се е съгласило да го преотстъпи. И във Витория Гастейс, където кметството е съобщило за непредвидени усложнения с достъпа до предварително посоченото от него място.

снимка: избори в Аликанте

Може да харесате още...