Набират проекти за III пленер по скулптура „Докосване на природата“ в Св. Св. Константин и Елена

През май черноморският курорт Св. Св. Константин и Елена отново ще се превърне в арт ателие на открито. Третият пленер-конкурс по скулптура „Докосване до природата“ ще се проведе от 4 до 21 май, а организаторите – Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, започнаха набирането на творчески проекти за новото издание на скулптурния симпозиум. До 11 април творци от цяла България могат да кандидатстват за участие в пленера, като представят авторски идеи за скулптура в камък.

Скулпторите ще работят с русенски варовик. Като продължение на тематиката от първите два пленера за връзката между морето, земята, природата и хората, тази година творческата задача към авторите е „Морско дъно“.

Проектите трябва да бъдат визуализирани под формата на скица, рисунка или снимка на макет и придружени с кратко описание на идеята. Към проектите трябва да бъде приложено и описание на постаментите, на материалите за укрепване и консервация, за да може творбата да бъде представена в завършен вид в парковото пространство на курорта. 5-те творби, които ще бъдат реализирани на третия пленер, ще бъдат определени след журиране.

Пълната информация за пленера и необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени в сайта на фондацията. Документация за участие в конкурса ще се приема на електронна поща: foundation@stconstantine.bg, на електронен или хартиен носител по пощата или по куриер, на адрес: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда, Варна 9006.

 

Може да харесате още...