Христо Крачолов – разказвачът на приказки с фотообектив

гост автор: Галина Константинова

Ако мислите, че е невъзможно да се разказват приказки с фотоапарат, трябва непременно да видите фотоизложбата „Срещи с Изтока”. Тя е дипломен проект на юриста Христо Крачолов за придобиване на степента „магистър” по специалността „Фотография” в АМТИИ. При откриването й снощи дворът на Балабановата къща се оказа тесен, за да побере многобройните му приятели, колеги от юридическите и фотографските среди, съграждани от родния Чирпан, ценители на изящните изкуства. „Повод за изложбата е един фотоапарат „Практика”, който е на 40 години и който обединява по някакъв начин всички присъстващи”, сподели Христо Крачолов и показа антиката.

С този фотоапарат той е запечатал както съкровени мигове от личния живот на семейството и приятелите си, така и знакови събития от новата история на България. Специални благодарности Христо Крачолов отправи към първия си учител по фотография от Чирпан Георги Иванов, който присъстваше на откриването, както и на всички, допринесли за реализацията на изложбата.

Магдалина Иванова – председател на Апелативен съд – Пловдив, честити успешното дипломиране на Христо Крачолов, който е съдия в Апелативен съд – Пловдив. Поздрави го от името на всички колеги и му пожела да увеличи колекцията си от снимки и да е жив и здрав, за да реализира мечтите си. Кичка Петкова – кмет на Чирпан, покани автора да гостува с фотоизложбата си в родния си град. Доц. д-р Никола Лаутлиев – научен ръководител на проекта, пожела на добър път и откри изложбата.

Тя ще продължи в Балабановата къща до 24 март. Ако отидете да я видите, ще се срещнете с екзотиката на Изтока, ще видите как едно малко момиченце може да се превърна в пеперуда, а светлините на един залез в океана – в приказен кораб.

снимки: Георги Иванов

Може да харесате още...