Ирландски ритми, бира и зелено на Фестивал за Деня на Свети Патрик в Бенидорм

Ирландски ритми, Guinness, панделки, детелини, дрехи и шапки в зелено – така изглежда Денят на Свети Патрик на много места по света. Отдавна не само ирландците почитат светеца, който закриля страната им, а и хора от други националности, скроени широко и с вкус към живота в цялата му пъстра палитра от празници. Нашият екип получи покана за честване на Свети Патрик в испанския курортен град Бенидорм по време на Интернационалния ден в Ла Нусия, където тази година Ирландия домакинстваше форума, и с ритмите й танцуваха хора от всички краища на света.

Фестивалът в Shamrock ще продължи цели три дни с раздаване на тематични шапки и тениски и музика на живо от много гост артисти, към които ще се присъедини и групата THE ROVERS. Дали няма да се появи и самият Свети Патрик? А ето какво разказват легендите за живота му:

Патрик е роден през 385-та година във Великобритания и още преди да стигне зрялост, е отвлечен за роб в Ирландия. Избягва от пленичество, но след години се връща отново в страната – вече като епископ – за да проповядва християнството сред келтските езичници. Според преданията, Патрик обяснявал Светата троица с помощта на трилистна детелина. Затова и носенето на детелини в деня на Свети Патрик е традиция, която се съхранява от векове до днес. Заради цвета на детелината е и почитта към всичко зелено на този ден! Някои разказват, че освен пръстени със зелен камък, дрехи и шапки в зелено, на 17 март ирландците пият даже зелена бира 🙂

Честит национален ден на Ирландия! И наздраве за още един празничен ден!

А за фестивала в Ла Нусия очаквайте да ви разкажем в картинка.

Може да харесате още...