България открива консулство в щата Луизиана

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на България в САЩ, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в град Ню Орлиънс. С решението е одобрено назначаването на Дейвид Корн, гражданин на САЩ, за почетен консул с консулски окръг, обхващащ територията на щата Луизиана. Корн е лицензиран адвокат във федералните и щатските съдилища на Луизиана, както и във Върховния съд на САЩ. Партньор е в адвокатска кантора с дългогодишна история и клонове във всички щати на Мексиканския залив.

Провеждал е в България редица семинарни обучения за правната система на САЩ по програмата за академичен и културен обмен „Фулбрайт“. С назначаването му за почетен консул се разширява мрежата от български почетни консулски длъжностни лица в САЩ, което се очаква да допринесе за развитието на двустранните отношения и установяването на полезни контакти на местно ниво в страната.

С друго решение правителството даде съгласие за изменение на консулския окръг на консулството на Казахстан в България. Ръководеното от Митко Солаков почетно консулство със седалище в Благоевград, ще обхваща областите София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

Може да харесате още...