Българчета, които живеят в чужбина, рисуват в конкурс “България в моите мечти”

За 16-ти път българчета, които живеят в чужбина, ще могат да се състезават в конкурс за рисунка „България в моите мечти”. Право на участие с не повече от 2 творби с размери до 35/50 см. имат деца и юноши на възраст от 6 до 18 навършени години. Темите са: българските традиции; живата природа на България; моят дом, моето семейство и моят роден край. Организаторите от Държавната агенция на българите в чужбина (ДАБЧ) съобщават, че може да се използва всякаква техника: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, колаж. Крайният срок е 30 април.

Творбите не трябва да се паспартират и няма да бъдат връщани на авторите. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъде отбелязана избраната тема и следните данни за контакт: лично и фамилно име на автора, точен адрес, учебен клас и навършени години, учебно заведение/българско училище. Заради подготовката на тържеството за връчване на наградите на победителите, задължително трябва да бъде посочен и телефон за контакт с родителите. Авторите, които не са написали четливо всички посочени дани ще затруднят работата на журито и няма да могат да участват в класирането, допълват организаторите.

Творби се изпращат на следния адрес:
Държавна агенция за българите в чужбина
bul. Dondukov 2А,
Sofia 1000, Bulgaria
(за конкурса за детска рисунка)

Класирането ще се извърши в три възрастови групи: първа група: от 6 до 10 г.; втора група: от 11 до 14 г.; трета група: от 15 до 18 г. Резултатите ще бъдат обявени през втората половина на месец май на сайта на ДАБЧ. Всички класирани участници ще бъдат уведомени за присъдената награда. Както всяка година, отличените рисунки ще бъдат представени на специално организирана изложба в края на юли.

Може да харесате още...