Ученически рок банди могат да се запишат за музикален фестивал в Пловдив до края на март

До края на март продължава записването за младежкия рок фестивал за ученически банди „S`COOL ROCK FEST“ в Пловдив. Вече са заявили участие 9 групи от 5 града – Пловдив, София, Варна, Добрич и Ямбол. Очаква се, подобно на миналата година, музикалния форум да събере повече от 20 младежки банди. Задължителното условие е да се изпълняват авторски парчета. S’COOL ROCK FEST няма конкурсен характер, защото идеята е да да бъде предоставено поле за изява на дебютанти, които в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена, оборудвана с професионална апаратура, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява. Разбира се, има и подобаващи награди, осигурени от спонсори.

S’COOL ROCK FEST ПЛОВДИВ 2017 ще се проведе на два етапа, съобщиха организаторите от Сдружение „Активна подкрепа за креативност“ Пловдив: Шест до осем предварителни концерта, които ще се проведат в Центъра за сценични изкуства Stage 51 от 11 март до май. Същинската част на фестивала, който ще премине под формата на S’cool Rock Camp, е на 30 юни, 1 и 2 юли в парк ЛАУТА. Там щебъде изградена сцена и в непосредствена близост ще бъде обособена зона за палатков лагер. Ще има уърк шопове, игри,демонстрации и други музикални занимания. За ментори на групите тази година са поканени Славчо Николов от БТР, Бонзи от ODD CREW, както и членове от групите DOWNER KILL и PARANORMAL.

Предвид датите на заключителните концерти около 1 юли, може да се очаква, че тази година ще има July Morning и в парк Лаута в Пловдив.

Това е 3-то издание нафестивала, като Община Пловдив ще го подкрепи за втори път с 10 000 лева.

 

Може да харесате още...