„Мъртвите сибирски полета“ се завръща на български след 25 години

Забранената по време на социализма сага  „Мъртвите сибирски полета“ се завръща на български език за първи път от 25 години. Том първи oт немската класика на Виктор фон Фалк излиза в ново издание с твърди корици и осъвременен превод и ще ви пренесе в самото сърце на имперска Русия, разказват от ИК Сиела. Историята на руските благородници Романови е бяло петно в историята, което вече две столетия буди въображението. Произходът на династията, историята на герба и обстоятелствата около свалянето им от престола – до ден днешен историците спорят за всичко, свързано с благородническата фамилия. 

В сагата Виктор фон Фалк преплита съдбата на Романови с житейския път на лидера на нихилистите – Михаил Бакунин, за да създаде една забележителна по мащабите си творба, наситена с мъка, устрем, преврати и невъзможна любов.

Годината е 1860. Блясъкът от дворците на Нева осветява цял Санкт Петербург, а най-великолепният от всички е царският дворец, откъдето Александър II управлява цялата руска империя с желязната си ръка. Неговата безмилостна воля не се колебае дори пред членовете на собственото му семейство, а под блясъка на висшата аристокрация Русия е обхваната от ноктите на отчаянието и бедността, а хора, които бленуват да сринат стария свят и да съградят нов от руините му, прегръщат все по-здраво идеите на нихилизма.

Лидерът на нихилистите Михаил Бакунин тръгва по следите на извънбрачното дете на брата на Александър II, а сибирските заточеници се готвят да се надигнат от ужасяващия си затвор… и да запеят песента на мъртвите.

Обречена любов и революцията се борят за надмощие в самото сърце на имперска Русия, тайната полиция дебне иззад всеки ъгъл, а краят на една ера неумолимо наближава – краят на династията на Романови, краят на Царска Русия.

Зад мистериозната личност на Виктор фон Фалк се крие Хари Шеф – немски писател на исторически романи. През 1890 г. излиза романът му „Мъртвите сибирски полета”, който по-късно е публикуван под друго преработено и смекчено издание.

Може да харесате още...