Коцето от Ренегат поръча апарат за дишане на деца с муковисцидоза

Кислороден концентратор, необходим за нормалното дишане на хора с муковсицидоза, ще получи съвсем скоро като дарение Детската пулмология към УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Новината идва в Деня на хората с редки болести и два дни след благотворителния концерт “Ноти в театъра”, който се проведе по идея на рок певеца Константин Кацаров, създател и фронтмен на група Ренегат. Негова е идеята за купуване на апарата, както и организацията на запомнящото се събитие, ангажирало множество талантливи музиканти, сред които и Звезди Керемедчиев.

“Получи се много хубав концерт. Вече поръчах кислородния концентратор, чакам да ми кажат кога точно ще пристигне”, съобщи за F2F TV Коцето, срещнал се с пациенти с муковисцидоза за първи път чрез екипа на F2F TV преди няколко години по време на кампаниятаМуковисцидоза – да добавим живот”.

Апаратът се очаква да бъде дарен на клиниката в полза на малките пациенти с рядката болест муковисцидоза, а и за всички, които могат да получат чрез него глътка живот в повече.

снимка от концерта: Атанас Кънев

 

Може да харесате още...