18 обвиняеми по делото за КТБ

18 са обвиняемите по т.н. дело за КТБ. Обвиненията срещу тях са описани в над 5000 страници. Повече от 400 са разпитаните като свидетели, 27 вещи лица са изготвили 90 експертизи. Доказателственият материал надхвурля 1000 тома, съобщиха от Прокуратурата днес с обявяване на приключване на действията по разследването на Специализираната прокуратура. Материалите по делото се предявяват на обвиняемите и защитата им от вчера. По информация от прокуратурата, с над 140 обвинения е Цветан Василев; с над 140 е и Снежанка Велева-Стефанова. Специализираната прокуратура е в готовност да внесе обвинителния акт след предявяване на материалите по разследването.

БНБ обяви, че ще отнеме лиценза на КТБ през юли 2014-та, като фактическото отнемане стана през ноември същата година. Разследването срещу квесторите на банката започна Софийската градска прокуратура през май 2015-та.

Действията по разследването приключиха в кратки срокове предвид изключителната фактическа и правна сложност на казуса, обясняват от Прокуратурата. И допълват, че заради обществената значимост и интереса на огромен брой български граждани към хода на досъдебното производство, след разрешение от наблюдаващите прокурори, предстои да бъде публикуван пълния текст на предявените обвинения от Специализираната прокуратура.

Какво ще се докаже в хода на съдебното следствие – предстои.

 

Може да харесате още...