“Заветите на Апостола” и “България в моите мечти” – в конкурса за български деца в чужбина

“Заветите на Апостола” и “България в моите мечти” са двете теми в тазгодишния литературен конкурс за деца и юноши “Стефан Гечев”, който ще се проведе за 21 път, съобщават организаторът Държавна агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Със свои творби могат да участват ученици от 6 до 18 навършени години от българските общности зад граница. Крайният срок за получаване на творбите е 30 април. Ето и подробности:

Писмата с литературните творби трябва да съдържат лично и фамилно име на автора, учебен клас и навършени години, учебно заведение/българско училище, номер на телефон за връзка с родителите. Номерът е необходим с оглед подготовката на традиционното тържество за връчване на наградите на победителите, уточнчват от ДАБЧ.

Творбите е добре да бъдат изпращани по електронната поща (l.spasova@aba.government.bg) като прикачени файлове. Ако това не е възможно, организаторите предоставят възможност за получаването им чрез обикновената поща на адрес:

Държавна агенция за българите в чужбина (за литературния конкурс), бул.”Дондуков” 2-А, София 1000 Bulgaria

Резултатите ще бъдат обявени през втората половина на месец май, а класирането ще се извърши в три възрастови групи: първа група: от 6 до 10 г.; втора група: от 11 до 14 г.; трета група: от 15 до 18 г. Няма жанрови и видови ограничения – всеки участник може да напише върху избраната от него тема есе, разказ, съчинение, стихотворение или да подготви презентация по темата.

Успех на всички участници.

снимка: архив

Може да харесате още...