“Послепис” на Христо Карастоянов- книга за времето, в което живеехме като двойници

Един изпуснат в новогодишната нощ влак събира четирима мъже, за да им припомни техните приятелства и предателства. Връща ги в годините на мъчителни влюбвания и небрежни разминавания, намерения и пропадания; на спомена за `68-а, за `89-а и изобщо за събития, които белязаха живота на всички нас и които напразно си мислим, че сме забравили. Това и още много е новата книга “Послепис” на белетриста Христо Карастоянов. След романа „Една и съща нощ”, отличен с наградите „Дъбът на Пенчо”, „Хеликон”, „Елиас Канети” и номиниран за роман на годината, сега с „Послепис” Карастоянов се обръща към времето, в което живеехме като двойници на самите себе си.

Днес с романа си писателят е в Пловдив. Представянето ще е от 18:30 часа в Културния център на Радио Пловдив.
Христо Карастоянов е завършил Пловдивския университет, специалност български език и литература. През 1981 година дебютира с белетристичния сборник „Пропукан асфалт”. Автор е на 31 самостоятелни книги (като тази бройка включва и последващите издания, както и електронните книги). През последните 15 години е автор на издателство „Жанет 45”. По негови разкази е заснет игрален филм: „Следвай ме” (2003) на режисьора Дочо Боджаков.
Работил е като редактор във вестници, като драматург и директор на Държавния куклен театър в Ямбол.
Известен е и като публист – негови статии са публикувани в много български политически и литературни вестници и списания.

Може да харесате още...