Ако планирате да пътувате за карнавала в Рио, внимавайте

Ако планирате да пътувате за карнавала в Рио, който се очаква да се проведе в края на февруари, внимавайте! Причината за апела на българските власти е “нарасналата престъпност в щат Рио де Жанейро и неговата столица”. За силно влошена криминогенна обстановка от българското външно министерство съобщават още и за централния щат Еспирито Санто и неговата столица град Виктория, както и в съседния щат Минас Жераис. И оше напътствия от българските власти:

Необходимо е да се проявяват максимална предпазливост, да се избягват публични места, където се провеждат демонстрации и стачни действия, да се следят внимателно информацията в местните средства за масово осведомяване и стриктно да се изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

При евентуално възникване на улични вълнения и насилие е добре да останете по домовете си или на друго сигурно място, както и да уведомите близките си за ситуацията и да ги предупредите за възможни нарушения в комуникацията.

При пътувания за Бразилия се препоръчва на българските граждани още да се възползват от възможността за регистриране при пътуване в чужбина в електронната система на МВнР .

 

Може да харесате още...