С 6-ца на есе ставаш студент по „етнология“ и „социална антропология“ в Пловдивския Университет

Отличници от национален конкурс за есе ще се записват без полагане на кандидатстудентски изпит в специалностите „Етнология“ и „Социална антропология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“.  Съревнование е на тема „Аз и моят съсед – какво ни разделя и какво ни събира?“, в него със съчинения могат да се включат ученици от 12 клас.  Целта е да се стимулира творческия и изследователски дух, да се провокират младежите да изучават и съхраняват не само собствената си култура, но и тази на другия, различния (етнически, религиозно, културно), да потърсят корените на своята идентичност, но и да обърнат поглед към своя съсед. Конкурсът предполага дванадесетокласниците, които се включат в него, да проявяват интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Есето трябва да е с обем от 1 до 4 стандартни страници. Участниците в конкурса могат получат повече информация в интернет.

Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: pu-konkurs@uni-plovdiv.net

Участниците в конкурса, които получат отлични оценки, ще имат възможност да се запишат за студенти в бакалавърска програма „Етнология“ или бакалавърска програма „Социална антропология“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2017/2018 г.

Оценката от есето се признава за оценка от полагане на кандидатстудентски изпит, уточниха от факултета. За тези, които не успеят да получат отлични оценки, журито е предвидило поощрителни награди.

You may also like...