Община Пловдив с призив: Не се разхождайте върху заледения Гребен канал

Ако изразът “ледът се пука” почитателите на Илф и Петров неизменно продължават с обръщението “господа съдебни заседатели”, то призивът на община Пловдив към гражданите й днес да не се разхождат върху заледения Гребен канал съвсем не е метафора. Заради резките температурни амплитуди, които се наблюдават през последните дни, ледът върху повърхността на Гребната база е тънък на места и разхождането върху него крие сериозни опасности. Застрашени са не само излязлите на разходка по леда, но и домашните любимци, които стопаните им водят да тичат по широкото заледено поле на канала. Има и още една група в риск – младежите, обсебени от селфита на атрактивни места.

Такива случаи зачестяват през почивните дни, а в момента учениците са и в междусрочна ваканция. Нарушаването на разпоредбите заради една интересна снимка обаче са едно, а опасността да пропаднат в леда заради нея и да поставят живота си на карта – съвсем друго, категорични са от общината.

„Надявам се гражданите да проявят по-голямо чувство на отговорност и да не слизат по хлъзгавия бряг, за да се разхождат върху леда,“ припомня в понеделник заместник-кметът Георги Маринов. Алеите покрай Гребния канал са чудесно и безопасно място, присъединява се към апела на кметството и F2F TV.

Може да харесате още...