ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на 10 годишно българче

Рисунката на летящия дакел-еднорог Мури на десетгодишната Мира от България бе избрана сред 70 000 предложения от цял свят във „Вълшебния конкурс за деца и техните фантастични приятели“ на ИКЕА. Така крилатият дакел ще оживее в плюшка, на която ще могат да се радват деца от целия свят. ИКЕА ще го произведе с още 9 герои, нарисувани от финалистите в детското състезани – сред тях има бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа. Лимитираната серия плюшки ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017-та – за всяка продадена играчка в периода на кампанията, Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват. Конкурсът се провежда за трета поредна година, а Мира от София е първият български финалист.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“ , изрази радостта си Мира.

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над  140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

You may also like...